..:: Khabar Gembira ::..Jam menunjukkan tepat 1 tengahari. Pandanganku beralih kepada laptop yang sejak tadi dibiarkan terbuka. Terdetik untuk mengetahui resultku bagi semester lalu. Biarpun hanya subjek tesis sahaja yang kuambil namun hati ini ingin mengetahui keputusan keseluruhan yang bakal kuperolehi. Laman portal e-wadi usim segera ku buka. Alhamdulillah, syukur padamu Ya Allah seraya sujud syukur mengiringi perasaanku ketika itu. Aku berjaya mengekalkan keputusan terbaik untuk semester ini. Aku tahu bahawa semester ini merupakan penentu keputusan untuk 4 tahun aku belajar di sini.

Terlintas di fikiranku untuk mengetahui bilakah majlis konvokesyen akan diadakan. Lantas, ku membuka akaun facebook untuk mengetahui apa2 berkaitan dengan konvo. Alhamdulillah, di situ aku perolehi maklumat di mana 3 Disember ini aku akan selamat berkonvo dengan rakan-rakan seperjuangan. Ada juga rakan-rakan yang menyatakan aku bakal menerima Anugerah Pingat Emas Diraja. Hmm..aku terdiam sejenak. Adakah aku layak untuk menerimanya?...yang pasti aku serahkan segala urusan kepadaNya...Aku yakin, setiap manusia itu sudah ditetapkan rezekinya..cuma kita perlu berusaha dan bertawakal padaNya...


Aku lupakan dahulu tentang konvo. Masih ada banyak yang perlu aku lakukan. Bergelar seorang suami menjadikan diri ini semakin matang dalam kehidupan berumahtangga. Lebih-lebih lagi, aku dan zaujah bakal menerima ahli baru dalam keluarga kami. Alhamdulillah, mengikut perkiraan Dr. due date baby kami pada 25 Disember ini. Syukur padamu Ya Allah..Semoga segala urusan kami dipermudahkanNya..Ameen.

0 comments:

Post a Comment